- Was de aubergines en snijd de kroontjes eraf en snijd in de lengte in plakken van ca 1 cm. - Bestrooi een beide kanten met wat out en laat 10 min. staan. dep droog met keukenpapier en bestrijk beide kanten dun met olijfolie +/- 2 el. - Rooster onder de hete grill in +/- 3 min.per kant goudbruin. - Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. - Snijd de kaas in +/- 12 staafjes die iets langer zijn dan de breedte van de aubergine plakjes. - Bestrijk de plakken aan 1 kant met pesto leg de kaas erop en rol op. Steek vast met prikkers. - Saus: Pel en snipper de ui.verhit de rest van de olie en bak de ui 3 min. - Voeg de tomatenblokjes met vocht tor en roer de tomatenpuree erdoor. Laat de saus zonder deksel +/- 30 min. zachtjes pruttelen. - Breng op smaak met zout en peper en suiker en laat afkoelen. - Schenk de saus in een lage schaal en leg de rolletjes erin. - Strooi de basilicum erover
Auberginerolletjes met kruidenkaas en tomatensaus is een recept van Jerryke's Cuisine