- Pel de uien en knoflook en hak ze fijn. - Snijd het citroengras in dunne ringetjes. - Halveer de chilipepers, verwijder het zaad en bak de chilipepers dan fijn. - Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. - Wrijf de uien, tenen knoflook, chilipeper, het citroengras, de gember, zwarte peper en koriander fijn in een vijzel. - Schil de bataten en snijd ze vervolgens in blokjes van 1,5 centimeter. - Schil de papaja's, snijd ze doormidden en lepel het zaad eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. - Dop de erwten, blancheer ze kort in lichtgezouten water en spoel ze dan af onder de kraan. - Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak hierin het specerijenmengsel ongeveer 3 minuten. - Voeg de blokjes papaja toe aan het specerijenmengsel. Schenk de groentefond en kokosmelk erbij en roer alles voorzichtig door elkaar. - Laat het geheel ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen. - Voeg vervolgens de blokjes bataat toe en laat alles nog 15 minuten zachtjes koken. - Voeg de doperwten 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Breng op smaak met zout. - Rooster de kokos in een voorverhitte koekenpan met anti-kleeflaag goudbruin. - Schep de curry naar wens in diepe borden of kommen en strooi de geroosterde kokos erover. - Basmatirijst past hier uitstekend bij.
Curry van groentepapaja en bataat is een recept van Jerryke's Cuisine