- Doe de boter en de stukjes chocola in een vuurvaste kom en zet deze op een pan met heet water.(au bain-marie). - Laat de chocola, onder af en toe roeren, smelten en neem de schaal dan van de pan. - Roer er de suiker door en laat dit mengsel afkoelen. - Zeef bloem en zout in een beslagkom, maak een kuiltje in het midden en giet er de afgekoelde chocolade mengsel in. - Roer alles goed door elkaar, waar bij je de bloem er vanaf de zijkanten door werkt. - Klop er vervolgens de eieren en de gehakte walnoten door, terwijl je zoveel melk toevoegt, tot een zachte massa onstaat, die in druppels van de lepel valt. - Schenk dit in een ingevette vierkante vorm van 20x20 cm.( waarom een vierkante vorm, later wordt de cake ook in gelijkmatige vierkante stukken gesneden). - Bak de cake in het midden van de oven op 180 graden of gascijfer 3 ongeveer 30 minuten, tot een breipen, waarmee je in de cake prikt, er schoon uitkomt. - Laat de cake in de vorm afkoelen, voor je haar in stukjes snijd.