- Meng in een grote kom bloem, zout en 75 gram suiker. - Klop 1 ei los. - Snij de boter in stukjes en kneed het snel met koele hand door de bloem. - Voeg het losgeklopte ei toe aan de bloem en kneed het tot een soepel deeg. - Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 30 minuten rusten. - Vet de springvorm in en bestrooi met bloem. - Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 160 graden)! - Rol het deeg ui tot een lap ter grootte van de springvorm en bekleed de springvorm ermee. - Beleg het deeg met het bakpapier en de peulvruchten (steunvulling) en bak de bodem ca. 20 minuten in de oven. - Verwijder de steunvulling en laat de bodem afkoelen. - Zet de oven terug op 150 graden (hetelucht 130 graden) - Was en rasp de citroenschil. - Splits de overige 5 eieren boven 2 kommen. - Meng de eidooiers met de kwark, mascarpone en de citroenrasp. - Klop het eiwit op, voeg 175 gram suiker geleidelijk toe en klop het eiwit verder stijf. - Spatel het eiwit voorzichtig door het kwarkmengsel en voeg de rum toe. - Vul de taartbodem met het kwarkmengsel en bak de taart midden in de oven in ca. 1 uur gaar. - Laat de taart afkoelen in de oven met de deur open.