Risottoballetjes met tonijn

4
40 min
Snack
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Meng de helft van de tonijn in een kom met het paprikapoeder, de kappertjes en peper en zout naar smaak en kneed tot het plakkerig is. Schep de andere helft van de tonijn door de risotto. Verdeel de risotto in 12 porties en vorm met vochtige handen balletjes. Druk met je duim in elke risottobal een gat en doe hier een twaalfde deel van het tonijnmengsel in. Maak het gat dicht en kneed de risottobal mooi rond. Doe hetzelfde met de andere risottoballen. Klop het ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de risottoballen eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de frituurolie of het vet in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de risottoballen met 4- 6 tegelijk in 3-4 min. goudbruin en gaar. Laat in een vergiet met keukenpapier uitlekken.

Risottoballetjes met tonijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Risottoballetjes met spinazie
110 min
Bekijk recept
Arancini (risottoballetjes) gevuld met worst & zeekraal-tomatenrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottoballetjes met mozzarella
50 min Snack
Bekijk recept