Stap-voor-stap soezen bakken

8
15 min
Gebak
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem boven een kom. Snijd de boter in stukken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng in een sauspan of pan met dikke bodem het water met de boterblokjes en een mespunt zout aan de kook.
  • 2 Voeg de bloem in een keer toe als de boter gesmolten is. Blijf roeren met een houten lepel (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot het deeg als bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen. Klop de eieren met een mixer of garde een voor een door het deeg, tot het deeg stevig en glanzend is.
  • 3 Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet in met boter. Doe het spuitmondje met glad, rond spuitgat in de spuitzak en schep het deeg in de spuitzak. Spuit op enige afstand van elkaar (soezendeeg neemt tijdens bakken in omvang toe) naar keuze grote of kleine bergjes deeg op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van oven en bak de soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar. Open de oven niet tijdens het bakken, om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van de bakplaat.
  • 4 Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de soezen 10 min. afkoelen. Pak de soezen van de bakplaat en laat op een rooster verder afkoelen. Van opensnijden gaan grote soezen snel kapot. Knip ze daarom open met een keukenschaar. Laat kleinere soesjes liever heel. Doe de vulling in een spuitzak met een lang, glad spuitmondje, steek deze voorzichtig onderin elk soesje en spuit er wat vulling in. Zowel hartige als zoete vulling is lekker.

Stap-voor-stap soezen bakken is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap plaatpizza
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept