Lentesoep met ciabatta

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat toe en bak 2 minuten mee. Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk 1 liter water erbij en voeg de pastaschelpjes toe. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken. Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest van de olie. Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant. Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 minuten. Knip de bosuitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden. Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas. Serveer de soep direct en zet de rest van de ciabatta apart op tafel.

Lentesoep met ciabatta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panzanellasalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept

Lentesoep met gepocheerd ei
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lentesoep Met Ciabatta
20-30 min -
Bekijk recept
Lentesoep Met Ciabatta
20-30 min -
Bekijk recept
Lentesoep met meesterlijke ham
0 min
Bekijk recept