Paprikarolletjes met ansjovis en pijnboompitten

4
1u10 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's wassen en in hun geheel onder hete grill schuiven. Paprika's in 10 à 15 minuten aan alle kanten roosteren, tot vel begint te blakeren. Af en toe keren. Paprika's ca. 10 minuten in plastic zak laten rusten. Intussen pijnboompitten in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Korstjes van brood snijden en brood fijn verkruimelen. Ui pellen en fijnsnipperen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Broodkruim en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Wijn erdoor roeren. Ansjovis en rozijnen in kleine stukjes snijden. Harde steeltjes van kruidenmix verwijderen en kruiden fijnhakken. Kaas raspen. Velletjes van paprika's trekken. Paprika's in vieren snijden. Zaadlijsten verwijderen en paprika's zo nodig laten uitlekken.
  • 2 Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand
  • 5 Pijnboompitten, uimengsel, ansjovis, rozijnen, kruidenmix, kaas en 1 el olie door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Ansjovisvulling over kwarten paprika verdelen, oprollen tot mooie rolletjes en vaststeken met cocktailprikker. Rolletjes tegen elkaar aan in ovenschaal leggen en bestrijken met rest van olie. Paprikarolletjes in ca. 12 minuten lichtbruin en gaar bakken.

Paprikarolletjes met ansjovis en pijnboompitten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikarolletjes met gehakt en courgetterisotto
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antipasti
1u10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprika ricottaroulade met pasta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde, Gefrituurde Paprikarolletjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept