Stobá (Caribische stoofschotel) van Ans Boom

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontvel de tomaten door ze kruislings in te snijden, er kokend water over te schenken en ze even te laten staan, zodat je het vel er gemakkelijk af kunt trekken. Snijd de tomaat daarna in stukjes. Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin het rundvlees aan. Neem het vlees uit de pan en bak in het bakvet de ui en de knoflook goudbruin. Doe het vlees terug in de pan, voeg de tomaat en de paprika toe en schenk er een beetje warm water bij. Verkruimel het bouillonblokje en roer het door de stoofschotel met de nootmuskaat en de rode peper. Laat het 1,5 tot 2 uur op een laag vuur stoven. Laat het laatste halfuur de aardappel en de winterpeen meestoven. Lekker met plakken gekookte griesmeel.

Stobá (Caribische stoofschotel) van Ans Boom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ackee and saltfish
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendier in de boom
75 min-
Bekijk recept
Kerstkoekjes
Nagerecht
Bekijk recept
Groentekerstboom
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Geitenvlees (kabritu Stoba)
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoba
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoba Die Boontje Largo
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoba Papaja (Komkommer Salade)
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept