1 Ovengrill voorverwarmen op de hoogste stand. Paprika's in lengte doormidden snijden, schoonmaken en met bolle kant naar boven op ovenrek vlak onder grill schuiven. Paprika's ca. 10 à 15 minuten grillen, tot ze geblakerd zijn. Paprika's in plastic zakje stoppen en enigszins laten afkoelen (op deze manier laat het velletje makkelijker los). Intussen ui en knoflook pellen en snipperen. Chilipepertje verkruimelen. In pan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie verhitten en hierin ui, knoflook en chilipeper al omscheppend 1 minuut bakken. Blik tomaten boven pan door zeef wrijven en geheel goed doorroeren. Witte wijn in pan schenken en laurierblaadje toevoegen. Saus op hoog vuur in ca. 15 minuten laten inkoken tot dikke tomatensaus; geheel zo nu en dan doorroeren. Intussen paprika's ontvellen en vruchtvlees in reepjes snijden. Peterselie fijnhakken. Als tomatensaus is ingedikt, paprikareepjes en zout en peper naar smaak toevoegen. Pan met saus van vuur halen en warm houden. In grote koekenpan of grillpan rest van olijfolie zeer heet verhitten en hierin koteletjes 3 à 4 minuten per kant bakken. Koteletjes bestrooien met zout en peper en op platte schaal leggen. Tomaten-paprikasaus erop scheppen en garneren met peterselie.
Lamskoteletjes met Baskische saus is een recept van Albert Heijn