Romige bladerdeeggebakjes

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Melk in kleine pan zachtjes tot kookpunt verhitten. Eieren splitsen en eierdooiers samen met suiker in kom doen. Vanillesuiker toevoegen en geheel kloppen tot dik en roomkleurig mengsel. Bloem en snufje kaneel erdoor roeren. Citroen schoonboenen en boven eimengsel helft van schil fijnraspen. Warme melk al roerende geleidelijk door eimengsel mengen. Mengsel in pannetje gieten en op middelhoog vuur al roerende tot kookpunt verwarmen. Vuur lager zetten en mengsel 2 minuten zachtjes al roerende laten doorkoken, tot dikke room ontstaat. Pan van vuur nemen en room ca. 30 minuten laten afkoelen; zo nu en dan doorroeren om velvorming te voorkomen. Tot gebruik in koelkast zetten.
  • 2 Oven voorverwarmen op 220 ºC of gasovenstand
  • 5 Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Plakjes bladerdeeg doormidden snijden, gehalveerde plakjes deeg op met boter ingevette bakplaat leggen en met vork inprikken. Deeg in 12-15 minuten luchtig en gaar bakken, uit oven halen en laten afkoelen. Room in spuitzak scheppen en op 4 plakjes deeg room spuiten. Room afdekken met rest van gehalveerde plakjes deeg. Gebak bestrooien met poedersuiker. Eventueel met warme chocoladesaus serveren.

Romige bladerdeeggebakjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koniginnenhapje met mosselen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luxe koninginnenhapje van minikapoen en boschampignons, truffelolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept