Ravioli met braadworst-ricottavulling

6
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Olie in kleine, hoge pan verhitten. Van salie 12 blaadjes goed droogdeppen en per 4 blaadjes tegelijk 10 sec. in olie onderdompelen. Salie uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken (4 el salieolie bewaren). Braadworsten van vel ontdoen en vlees in kleine stukjes verbrokkelen. In kom braadworst met ricotta en eierdooier mengen. Rest van salie zeer fijn snijden en door mengsel scheppen. Helft van pastavel op met bloem bestoven werkblad leggen. Ricottavulling in bergjes op enige afstand van elkaar op vel scheppen. Met in water gedoopt kwastje rechte lijnen tussen bergjes door trekken. Tweede pastavel precies op pastavel met ricottavulling leggen. Bovenste vel voorzichtig tussen bergjes ricottavulling dichtdrukken. Snel en zorgvuldig werken, deegvellen moeten vochtig en soepel blijven. Pasta tot gebruik afdekken met vochtige theedoek. Met mes of raviolisnijder envelopjes van elkaar snijden. In pan met ruim kokend water en zout ravioli in 5 min. gaarkoken. Ravioli in vergiet laten uitlekken en in warme schaal overdoen. Met 4 el salieolie omscheppen en met (versgemalen) zwarte peper bestrooien. Ravioli met gefrituurde salieblaadjes garneren.

Ravioli met braadworst-ricottavulling is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ham met sinaasappel-ricottavulling
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met zoete ricottavulling en chocoladesaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartelets met ricottavulling en bessen
20 min
Bekijk recept
Tortellini met spinazie-ricottavulling
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kinderkaasfondue met ananas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli aperti
25 min Voorgerecht
Bekijk recept