Romige bitterkoekjestaart met mokkaboontjes

8
20 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 min. weken. In keukenmachine bitterkoekjes fijnmalen. In kom slagroom stijf kloppen. Door slagroom 300 g bitterkoekjes spatelen. In steelpan 75 ml water aan de kook brengen. Koffiepoeder erin oplossen. 3 el koffie en walnootolie door rest van bitterkoekjes mengen. Gelatine uitknijpen en al roerend in rest van hete koffie oplossen. Gelatinemengsel door roommengsel roeren. Bitterkoekjesmengsel over bodem van ingevette vorm verdelen en met bolle kant van lepel goed aandrukken. Roommengsel erover uitstrijken. Garneren met rand van mokkaboontjes langs buitenrand van taart. In koelkast taart ca. 3 uur laten opstijven.

Romige bitterkoekjestaart met mokkaboontjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse mokkataart
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Espresso martini
10 min
Bekijk recept
Romige koffievla
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Coupe Espresso
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept