Indiase samosa

20
40 min
Snack
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water met zout in 15 min. beetgaar. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de komijnzaadjes tot ze beginnen te knisperen, voeg dan de gember en knoflook toe en bak die 2 min. mee. Roer de peper, garam massala en kurkuma erdoor en bak nog eens 1 min. Snijd de koriander fijn. Schep de blokjes aardappel en doperwten door het kruidenmengsel, meng het geheel en breng het op smaak met peper, zout en de koriander.
  • 3 Halveer de velletjes bladerdeeg schuin. Vouw vanaf een punt een zijkant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant een punt naar binnen. Plak dit dicht, zodat er een soort puntzakje ontstaat. Vul dit met wat van het aardappelmengsel. Vouw het deeg daarna dicht, zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.
  • 4 Verhit de olie en frituur de samosa's hierin in 5 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.

Indiase samosa is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Samosa’s van sint-jakobsvruchten en ganzenleverpastei
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Indiase samosa
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Indiase samosa
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Samosa’s met groentevulling
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept