Risotto met paddestoelen

4
40 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gedroogde paddenstoelen 10 min. in het hete water. Snipper ondertussen de ui en snijd de knolselderij in kleine blokjes. Neem de paddenstoelen uit het water en snijd ze fijn. Zeef het weekvocht boven de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.
  • 2 Verhit ⅖ van de olie in een ruime hapjespan of kleine braadpan en fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. met de ui mee. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.
  • 3 Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg halverwege de kooktijd de knolselderij en geweekte paddenstoelen toe. Snijd de portobello in dikke plakken. Rasp de kaas. Snijd de peterselie fijn.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de portobello op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer de boter, kaas en peterselie door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan. Verdeel de risotto over (warme) diepe borden en leg de plakken portobello en kaaskrullen erop.

Risotto met paddestoelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept