Scholrolletjes

10
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm 3 el olijfolie in een hapjespan. Bak de ui, knoflook en peen 2-3 min. met het paprikapoeder, de komijn, sambal en zout en peper. Besprenkel met 2 el citroensap en 3 el water en smoor de wortel afgedekt in 15-20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de scholfilets in de lengte, wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Laat ze 5 min. liggen. Pureer het wortelmengsel fijn en laat iets inkoken. Bestrijk de scholfilets met de wortelpuree, rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Schenk de sherry op de bodem van de ovenschaal, leg hierin de rolletjes naast elkaar en laat ze in de oven in 10-15 min. gaar worden. Laat ze in de ovenschaal afkoelen. Leg de scholrolletjes met een spatel op een schaal. Klop het vocht uit de ovenschaal met 2 tl citroensap, 3 el olijfolie en zout en peper tot een dressing en druppel die over de scholrolletjes.

Scholrolletjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Scholrolletjes met prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse scholrolletjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomaten met kruidenrijst
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scholrolletjes met prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse scholrolletjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomaten met kruidenrijst
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept