Zuurkoolschotel met gehakt en appel

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de magere spekreepjes uit, schep het gehakt erbij en bak het rul. Giet het vet af en vang het op. Breng het gehakt op smaak met de tijm, de helft van de kaneelpoeder en peper naar smaak. Verdeel de zuurkool over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de aardappelpuree erover.
  • 2 Snijd de appels (ongeschild) in ringen. Leg de appelringen bovenop de ovenschotel en bestrooi ze met wat kaneelpoeder. Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Verdeel de schotel over de borden.

Zuurkoolschotel met gehakt en appel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept