1 Verwarm de oven op 200 ºC. Kook de aardappelen in de schil in 25 min gaar. Laat ze iets afkoelen en pel de schil er af. Verwarm de melk en smelt er de boter in. Schenk bij aardappelen en stamp tot puree.
2 Verhit de helft van de olie en bak het gehakt in 8 min. rul. Verdeel het gehakt over de ovenschaal. Verhit de rest van de olie en pak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe, die je telkens laat slinken. Laat de spinazie uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.
3 Verdeel de spinazie en de tomaten over het gehakt, bedek met de puree en bestrooi met de kaas.Verhit ca. 10 min. in het midden van de oven.
Ovenschotel met spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)