Krieltjessalade met heilbot

6
20 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Krieltjes schoonboenen, halveren en in pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen venkel schoonmaken en in flinterdunne plakjes schaven. Venkelgroen fijn hakken. In pan met ruim kokend water en zout venkel in ca. 2 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Waterkersblaadjes van stelen plukken. Heilbotfilet in reepjes snijden. Helft van dille fijn knippen. In schaal dressing losroeren met zure room, venkelgroen en fijngeknipte dille. Krieltjes, venkel, bosuitjes, waterkers en heilbot door dressing scheppen. Smaken minstens 30 minuten laten intrekken. Salade tussentijds nog eens voorzichtig omscheppen. Garneren met takjes dille.

Krieltjessalade met heilbot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte andijvie met gegrilde heilbot
30 min-
Bekijk recept
Schuimige soep van gele paprika met gerookte heilbot
15 min-
Bekijk recept

Lekkerbekje met broccolipesto
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krieltjessalade met rucolapesto
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Krieltjessalade
Bekijk recept
Griekse kipspiesjes met krieltjessalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept