Vegetarische wontons

25
50 min
Snack
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Filodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien en afdekken met vochtige theedoek. Wortel schillen en grof raspen. Peper schoonmaken en fijnhakken. Koriander fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne reepjes van 3 cm snijden. Blokjes tofu grof hakken. In wok 1 eetlepel olie verhitten en rode peper, bosui, wortel en tofu ca. 3 minuten roerbakken. Koriander erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. filodeeg met vochtige theedoek afdekken. Elke plak filodeeg een voor een in 3 lange stroken snijden en stroken met water bestrijken. Op elke strook onderaan 1 eetlepel tofuvulling scheppen. Punt van deeg schuin erover vouwen, zodat driehoekje ontstaat. Driehoekje zigzag naar boven opvouwen, zodat het rondom omhuld wordt door filodeeg. Op zelfde manier andere wontons maken. Vergiet bekleden met keukenpapier. In wok rest van olie verhitten tot er lichte damp afkomt. Wontons met ca. 6-7 tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin bakken. Met schuimspaan in vergiet scheppen en laten uitlekken. Op schaal leggen en serveren met chilisaus of sesamdip.

Vegetarische wontons is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep met wonton van garnaal
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wontonsoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde wontons
1u25 min Snack
Bekijk recept
Gamba-bouillon met noedels en wontons
45 min-
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept