Gevulde wijnbladeren

25
1u20 min
Snack
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wijnbladeren voorzichtig van elkaar losmaken en in pan met ruim water leggen. Aan de kook brengen en ca. 10 minuten laten koken. Bladeren afgieten en laten uitlekken. Peterselie en basilicum fijn hakken. Ui pellen en fijnsnipperen. Gehakt, rijst, ui, peterselie en basilicum in kom doen. Knoflook erboven uitpersen, zout erover strooien. Door elkaar mengen en op smaak brengen met peper. Wijnblad met nerf naar boven op werkblad leggen. Van gehaktmengsel ca. 1 volle eetlepel in breedte op blad leggen. Vanaf onderkant blad 1 slag oprollen, zijkanten om vulling naar binnen vouwen en blad verder stevig oprollen. Rolletje in pan leggen met naad naar beneden. Zo doorgaan tot alle bladeren gevuld zijn.
  • 2 Citroensap en olie over rolletjes schenken, zoveel water toevoegen tot rolletjes net onder water staan, bouillontablet erboven verkruimelen. Hittebestendig bord op rolletjes leggen en iets aandrukken. Op laag vuur in ca. 30 minuten rolletjes gaar koken. In kookvocht (iets) laten afkoelen. Naar wens warm, lauwwarm of koud serveren.

Gevulde wijnbladeren is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Warak enab (gevulde wijnbladeren)
1 uur-
Bekijk recept
Wijnbladerpakketjes met hartige en zoete vulling
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Iran: Gevulde Wijnbladeren
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Bulgarije: Gevulde Wijnbladeren
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept