Dubbelgebakken kaassoufflé met roergebakken asperges in balsamico

4
1u15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de melk met laurierblad, tijm en kruidnagel aan de kook. Rasp de nootmuskaat erboven. Laat 10 min. op laag vuur de smaken van de kruiden intrekken. Neem de melk van het vuur en verwijder de kruiden. Verhit in een pan met dikke bodem 5/6 van de boter. Strooi de bloem erover. Al roerend met een pollepel in gedeelten de melk erbij schenken. Blijf goed roeren tot een gladde roux ontstaat. Laat de roux 3 min. zachtjes doorkoken. Verbrokkel de blauwaderkaas boven de pan en meng deze door de roux. Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven op 175 °C. Vet de braadslede in met de rest van de boter. Zet de braadslede in het midden van de oven en vul deze voor 3/4 met kokend water. Splits de eieren. Klop de eierdooiers door het kaasmengsel. Klop het eiwit in een vetvrije kom met een mespunt zout tot stijve pieken. Roer een klein gedeelte van het stijfgeslagen eiwit glad door het kaasmengsel. Spatel de rest van het stijfgeslagen eiwit voorzichtig door het kaasmengsel. Verdeel het kaasmengsel over de eenpersoonsbakjes. Zet de bakjes in de braadslede. Bak de kaassoufflés in ca. 25 min. gaar. Neem de soufflés uit de oven en laat ze afkoelen.
  • 3 Schil de asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden en snijd houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf. Snijd de asperges in stukken van ca. 4 cm. Oven voorverwarmen op 200 °C. Neem de kaassoufflés uit de vorm en leg deze op de ingevette bakplaat.
  • 4 Bestrooi de kaassoufflés met emmentaler. Verwarm in ca. 10 min. de kaassoufflés in het midden van de oven. Roerbak kort de asperges in de wok met olie. Voeg suiker toe en laat de asperges in 3 min. al omscheppend goudbruin karameliseren. Asperges uit de wok nemen en balsamicoazijn door het bakvet roeren. Verdeel de kaassoufflés over de borden en serveer de asperges ernaast. Druppel het balsamicomengsel over de asperges.

Dubbelgebakken kaassoufflé met roergebakken asperges in balsamico is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept

Dubbelgebakken chocoladekoekjes
55 min Snack
Bekijk recept
Asperges Met Dubbelgebakken Kaassouffle
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dubbelgebakken kaassouffle met roergebakken asperges
Bekijk recept