Tarte tatin met vijgen en walnoten

10
25 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C. In taartvorm boter op laag vuur laten smelten. Suiker gelijkmatig in vorm strooien en op laag vuur in ca. 10 min. lichtbruin laten kleuren. Vijgen wassen, droogdeppen en halveren. In elke helft voorzichtig walnoot duwen. Besprenkelen met likeur. Vijgen met bolle kant naar beneden in taartvorm leggen. Deegplakjes op met bloem bestoven aanrecht op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Deeg op vijgen leggen en deegrand tussen vorm en vijgen duwen. In midden van oven taart in ca. 20 min. gaarbakken. Direct uit oven platte schaal op vorm leggen, samen keren (oppassen voor hete karamel!) en taart op bord laten glijden. Lekker met crème fraîche, dikke yoghurt of bolletje ijs.

Tarte tatin met vijgen en walnoten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin met amandelen & munt
25 min Nagerecht
Bekijk recept