Rillettes aux deux saumons van Foppe van Mil

8
1u20 min
Snack
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd 1 sjalot en de winterpeen grof, breng ze tegen de kook aan in 100 ml water met de wijn, de wijnazijn, de tijm en het laurierblad. Breng de bouillon pittig op smaak met zout en peper, laat een halfuur zachtjes trekken. Leg de zalmfilet voorzichtig in de bouillon, laat 5 minuten zachtjes trekken (zorg dat het water niet kookt!). Draai het vuur uit en laat de zalm in de bouillon afkoelen. Snijd de andere sjalot ragfijn. Haal de zalmfilet uit de bouillon en pluis de vis met twee vorken zorgvuldig uit. Klop de boter met de eidooier en de crème fraîche tot een schuimig mengsel. Schep de gekookte zalm, de gerookte zalm en de fijngesneden sjalot er doorheen. Breng de rillettes op smaak met zout, (versgemalen) peper en het citroensap. Laat nog minstens een uur opstijven in de koelkast voor het serveren. Lekker met geroosterd brood.

Rillettes aux deux saumons van Foppe van Mil is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Macaronischotel
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Paprika Goulash
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stroganoffsaus
30-60 min -
Bekijk recept
Cointreau-Parfait
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Rillettes van gerookte forel met rode biet, lente-ui en groene appel
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterrane visschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kropsla met tonijndressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rillettes van gerookte forel met room, curry en dragon
15 min Voorgerecht
Bekijk recept