Risotto Met Groene Asperges En Snoekbaars

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het belangrijkste wat betreft de risotto is dat de rijst altijd nat moet blijven ook tijdens het opdienen. Risotto moet een beetje "lopen" op het bord. Leg de groene asperges naast elkaar en snij de achterkanten op gelijke hoogte af. Schil de groene asperges tot ongeveer de helft en zet apart. Laat de saffraan een uurtje van tevoren weken in de witte wijn en zet een pan met heet water en een snuf zout op. Fruit het sjalotje even aan in de olie op laag vuur totdat deze glazig wordt. Voeg dan de knoflook toe en roer door. De knoflook mag niet bruin worden want dan wordt deze bitter. Voeg dan gelijk de rijst toe en roer deze totdat deze ook een beetje glazig wordt ( +/- 1 minuut). Voeg nu de wijn met de saffraan toe (afblussen) en blijf roeren tot de rijst het vocht een beetje opneemt. Voeg nu een kwart van de bouillon toe en roer de rijst om. De rijst zal het vocht automatisch opnemen. Voeg iedere keer een beetje bouillon toe tot de rijst bijna gaar is. Blijf wel rustig roeren met een spatel, dit hoeft niet continu maar wel regelmatig. Kook de groene asperges af in de pan met kokend water en bak de snoekbaars krokant. Doe dit eerst op de huidkant op wat hoger vuur, draai dan de vis om en laat hem dan op laag vuur doorgaren. Als de rijst bijna gaar is haal je de pan van het vuur en voeg je de Parmezaanse kaas, groene kruiden en lente ui toe. Dit is puur een gevoel van smaak dus voeg gewoon de hoeveelheid toe die je lekker vind. Maak op smaak met peper en zout. De rijst mag dus zeker lekker plakkerig zijn en er mag nog best een beetje vocht in de pan zitten, hij moet tenslotte een beetje lopend zijn. Doe de risotto met de groene asperges op het bord en leg daar een mooi stuk snoekbaars op. Leg er een paar olijven omheen en besprenkel het geheel met goede olijfolie.

Risotto Met Groene Asperges En Snoekbaars is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pie met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde snoekbaars met opperdoezen en garnalen.
0 min
Bekijk recept
Snoekbaars met kruidenkorst en mosterdsaus
0 min
Bekijk recept
Snoekbaars in room
0 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept