Peren met pistachenoten in wijnsiroop

4
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Peren schillen, steeltje eraan laten zitten. Van onderkant dun plakje afsnijden. In klein pannetje peren rechtop naast elkaar zetten (peren moeten precies in pannetje passen). Wijn met honing en kardemom toevoegen (peren moeten helemaal onderstaan, voeg eventueel meer vocht toe). Peren afgedekt op laag vuur in 20 min. zachtjes gaar pocheren. Peren uit pan nemen en over vier schaaltjes verdelen. Wijnmengsel in 5 min. op hoog vuur laten inkoken tot lichte siroop. Siroop over peren gieten. Pistachenoten erover strooien.

Peren met pistachenoten in wijnsiroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte rode ui in wijnsiroop
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Perziken in muscaatwijn met verse munt
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien in rode-wijnsiroop
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept