Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien

4
45 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardbeien met basilicum omscheppen. In keukenmachine vanille met suiker fijn malen. Van vanillesuiker 100 g met 100 ml water aan de kook brengen en siroop 5 min. laten doorkoken. Van laurierblad nerf verwijderen. Kokend water over blad schenken, onmiddellijk uit water nemen en zeer fijn snijden. Laurier met enkele el suikersiroop in keukenmachine zo fijn mogelijk pureren, overige siroop erbij schenken.
  • 2 Gelatine weken in koud water. Melk met helft van slagroom en rest van suiker aan de kook brengen en in 10 min. tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen. Gelatine uitknijpen en door room roeren. Roommengsel in grotere kom met ijskoud water in 15 min. laten afkoelen tot geheel lobbig wordt.
  • 3 Rest van slagroom lobbig kloppen en met kwark en grappa door mengsel scheppen. Over vormpjes verdelen en afgedekt in koelkast in ca. 4 uur laten opstijven.
  • 4 Puddingvormpjes even in heet water dompelen en panna cotta op bord laten glijden. Lauriersiroop erover schenken en geheel met aardbeien garneren.

Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept