Appel met amandel uit de oven

4
15 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 °C. In midden van appels horizontaal dun reepje van schil snijden (om barsten tijdens bakken te voorkomen). Klokhuis uit appels boren, 1 cm van onderkant van elk klokhuis snijden en dit terugstoppen in appel (om lekken van vulling te voorkomen). Amandelen grof hakken en mengen met schenkstroop en helft van boter. Appels in ovenschaal zetten. Holtes vullen met amandelboter en kaneelstokje in vulling steken. Appelsap in ovenschaal schenken. Rest van boter over appels verdelen. Schaal op rooster in midden van oven zetten en appels in 50-60 min. zacht en gaar laten worden. Appels (lauw)warm serveren. Lekker met flinke lepel crème fraîche. Pas aan tafel kaneelstokje verwijderen.

Appel met amandel uit de oven is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept