Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst

4
20 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 °C. Appels schillen, in dunne schijfjes snijden en in ingevette ovenschaal leggen. Van sinaasappelschil 1 tl schil raspen. Vrucht uitpersen. Rasp, 2 el sap en kruidnagel door appelschijfjes mengen. In kom suiker mengen met bloem, havermout, hazelnoten en wat zout. Boter snel met vingers door bloemmengsel wrijven tot los, kruimelig deeg ontstaat. Deegklontjes gelijkmatig over appelschijfjes verdelen. Dessert in ca. 1 uur in midden van oven gaar en goudbruin bakken. Serveer er opgeklopte crème fraîche, ongezoete slagroom of een bol vanilleroomijs bij.

Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
0 min
Bekijk recept
Kabeljauw met kruimelkorst
0 min
Bekijk recept
Kabeljauw met kruimelkorst
0 min
Bekijk recept
Bosbessen-kwarktaart
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Warm winterfruit in kaneelroom
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Macaroni met corned beef
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelklaarcouscous
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklapjes met bietenpuree
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept