Flensjes met kersen

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de ontpitte kersen 2 minuten met 1 zakje vanillesuiker en 50 ml water. Laat afkoelen. Klop de eieren los met de melk en de helft van de olie. Doe bloem met een theelepel zout in een andere kom en maak in het midden een kuiltje, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer het tot een glad beslag. Schenk al roerend de rest van het eimengsel erbij tot de klontjes verdwenen zijn. Verhit 1 tl olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel een grote lepel beslag over de koekenpan. Bak het flensje tot de bovenkant droog wordt en keer het om, zodat de andere kant bruint. Herhaal dit. Schep de mascarpone om met de rest van vanillesuiker en het citroensap. Leg op elk flensje de mascarpone en de kersen.

Flensjes met kersen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocosmulrol
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min Nagerecht
Bekijk recept