Griesmeelpudding met rood fruit

4
35 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Amandelen in keukenmachine fijnmalen. Vanillestokje in lengte opensnijden en met mes merg eruit schrapen. Melk met vanillestokje en -merg aan de kook brengen. Suiker, amandel en griesmeel toevoegen. Mengsel op laag vuur 10 min. zachtjes laten doorkoken, regelmatig roeren. Griesmeel wat laten afkoelen, vanillestokje verwijderen. Vorm omspoelen met koud water, griesmeelmassa erin gieten en afgedekt minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.
  • 2 Aardbeien schoonmaken, halveren en in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met suiker. Aalbessen wassen en met vork voorzichtig van takjes rissen. In kom frambozen en aalbessen voorzichtig met aardbeipuree omscheppen. Puddingvorm kort in warm water houden, snijplank of serveerschaal erop leggen en samen keren. Vorm verwijderen en pudding in plakken snijden (dit kan ook aan tafel). Fruitsaus erop en ernaast scheppen.

Griesmeelpudding met rood fruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griesmeelpudding met frambozensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjesnagerecht van rijstmelk
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met gewelde pruimen
15 min Nagerecht
Bekijk recept