Romige vanillevla met pruimencompote

4
50 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan pruimen met sinaasappelsap, thee en gemberpoeder aan de kook brengen en 10-15 min. zacht laten sudderen tot meeste vocht is opgenomen. Laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk met room en vanillestokje op zacht vuur tegen de kook aan brengen en 10 min. heel zacht laten trekken. Vanillestokje uit melk nemen en met mes zwarte zaadjes eruit schrapen. Zaadjes weer door melk roeren. In kom eidooiers, suiker en maizena met handmixer of garde in 5-6 min. tot crèmekleurige en romige massa kloppen. Kom in pan boven net niet kokend water hangen en al kloppend met mixer scheutje voor scheutje melkmengsel toevoegen. Blijven kloppen tot dikke, gebonden vla ontstaat. Vla laten afkoelen, regelmatig doorroeren. Vla en pruimencompote in aparte schalen serveren.

Romige vanillevla met pruimencompote is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-pruimencompote
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pruimencompote met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Biogarde met pruimencompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pruimencompote met vanillekwark
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept