Grapefruitgelei met yoghurt

4
25 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Boen intussen 1 grapefruit goed schoon en snijd de schil er dun af. Pers alle grapefruits uit en zeef het sap door een fijne zeef. Meet 400 ml sap af.
  • 2 Knip 4 mooie blaadjes van de munt. Breng in een pannetje 200 ml water aan de kook. Neem het pannetje van het vuur en leg de takjes munt en grapefruitschil in het water. Laat dit 5 min. trekken. Verwijder de schil en de muntblaadjes en knijp ze iets uit. Los al roerend 4 el suiker in de thee op. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze in de thee op. Roer het afgemeten grapefruitsap door de muntthee.
  • 3 Schenk het grapefruitmengsel in de vormpjes. Zet de vormpjes in de koelkast en laat de gelei in ca. 2 uur opstijven.
  • 4 Meng in een kom de yoghurt met de rest van het grapefruitsap, 2 el suiker en de slagroom. Bewaar dit ook tot gebruik in de koelkast.
  • 5 Houd de puddingvormpjes een voor een enkele tellen in heet water. Leg een bordje op de vorm, schud even en keer ze samen. Schenk de yoghurt rond de geleitjes en garneer met een blaadje munt.

Grapefruitgelei met yoghurt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept