Iles flottantes (eiwitschuim in warme vanillesaus)

4
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits 2 eieren en bewaar de dooiers. Klop het eiwit met de poedersuiker net zolang tot deze stijf is. Het eiwit is klaar als u de kom op de kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Schep 4 grote bollen van het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met het amandelschaafsel. Laat ze in 8 min. gaar worden in de oven tot de buitenkanten goed droog zijn. Splits de rest van de eieren en voeg de eidooiers toe aan de eerder apart gehouden dooiers. Het eiwit wordt niet gebruikt. Snijd het vanillestokje doormidden, schraap met een mespunt het merg eruit en klop dat met de suiker en de eidooiers door elkaar. Verwarm de melk in een pan met dikke bodem tot hij lauw is. Klop het suiker-vanillemengsel door de lauwe melk. Zet de pan op middelhoog vuur en breng het geheel al roerend aan de kook. Draai het vuur laag. Los de maizena op in 2 el warm water en schenk dit bij het vanille-melkmengsel. Laat zachtjes doorkoken tot het goed bindt. Draai het vuur uit zodra het mengsel gebonden is. Schep de warme vanillecrème in diepe borden en laat de eiwitten er als eilandjes (iles flottantes) op drijven. Serveer direct.

Iles flottantes (eiwitschuim in warme vanillesaus) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met rode vruchten en speculaas
Nagerecht
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Iles flottantes met tiramisusmaak
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Braziliaanse îles flottantes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Iles flottantes
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Ile Flottante Met Earl Grey-thee En Geraspte Chocolade
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept