Ris a la mande (Deense rijstepap)

4
40 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 100 ml water aan de kook en strooi hierin de rijst, kook het 1 minuut. Schenk er vervolgens de melk bij met het opengesneden vanillestokje en kook het 30 minuten op laag vuur. Laat het afkoelen. Hak de amandelen fijn, maar houd 1 amandel heel. Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de fijngehakte en de hele amandel met de slagroom door de afgekoelde rijstepap, doe het geheel over in een mooie schaal. Verwarm de kersenjam en serveer deze bij de ris a la mande.

Ris a la mande (Deense rijstepap) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept