Roomrijst met kersen

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan melk met rijst, suiker en vanillestokje aan de kook brengen. Goed doorroeren en rijst op laag vuur in 12 min. zachtjes gaarkoken. Van vuur af helft van sherry door rijst roeren. Vanillestokje uit rijst nemen, met punt van mes merg eruit schrapen en door rijst roeren. Vanillerijst laten afkoelen. Kersen afgieten en rest van sherry erover schenken. Amandelen grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen.
  • 2 In grote kom slagroom bijna stijf kloppen. Rijst en amandelen luchtig erdoor scheppen. Roomrijst over zes schaaltjes verdelen of in grote serveerschaal overdoen. Kersen erop scheppen.

Roomrijst met kersen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Kapoen met roomrijst en girolles
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geflambeerde Bananen Met Kokos-Roomrijst
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Choco-Roomrijst
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Krokantje van kokosrijst met gekarameliseerde
45 min Nagerecht
Bekijk recept