Peren-amandelcrumble met kardemom

4
20 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het bessensap met de peer aan de kook en zet het vuur daarna uit. Laat het sap minstens 1 uur in de peren trekken. Maal in een keukenmachine het amandelschaafsel fijn. Voeg de bloem, boter en suiker toe en maal alles tot grove kruimels. Laat de peren uitlekken, en verdeel ze over de ovenschaaltjes. Bestrooi met de kardemom en de kruimels. Bak de perencrumble in circa 15-20 minuten goudbruin. Laat hem tot lauwwarm afkoelen en serveer met lobbige, ongezoete slagroom.

Peren-amandelcrumble met kardemom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept