Yoghurt panna cotta met fruit

4
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room. Houd 15 min. tegen de kook aan en verwijder het stokje. Voeg suiker toe aan de vanilleroom en roer totdat deze is opgelost. Neem van het vuur.
  • 2 Week ondertussen gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Voeg de yoghurt toe. Snijd helft van aardbeien in stukjes en voeg toe. Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes. Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
  • 3 Snijd ondertussen de rest van aardbeien ook in stukjes. Neem de panna cotta's uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op borden. Verdeel de aardbeien, frambozen en bramen eromheen.

Yoghurt panna cotta met fruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept