Bloemkool met olijvensaus

4
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijven grof hakken. In kommetje olijfstukjes, tomaatblokjes, kappertjes, olijfolie en peper door elkaar mengen. Stronk van bloemkool snijden en bloemkool daarbij heel laten. Bloemkool wassen.
  • 2 Bloemkool in pan water met wat zout in 10 à 15 minuten gaarkoken. Basilicumblaadjes in reepjes snijden. Bloemkool uit pan nemen en laten uitlekken. Bloemkool op schaal leggen en olijvensaus over de bloemkool schenken. Basilicum erover strooien.

Bloemkool met olijvensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tonijnempanada en krokante salade
Snack
Bekijk recept
Pasta met ansjovis-olijvensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roodbaarsfilet met mediterane saus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rauwe ham met groene olijvensaus
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept