Geroosterde groenten met basilicumsaus

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen op een bord.
  • 2 Pluk de blaadjes van het basilicum en maal ze met de pijnboompitten fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk ⅔ van de olijfolie er langzaam bij. Breng de basilicumsaus op smaak met peper en zout.
  • 3 Snijd de paprika, venkel en courgette in grove stukken en schep om met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Doe de groenten in de ovenschaal. Leg de tomaatjes erop en bak de groenten 20-25 min. in de hete oven.
  • 4 Besprenkel voor serveren met de basilicumsaus. De groenten kunnen koud of warm geserveerd worden.

Geroosterde groenten met basilicumsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia met basilicumsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept