Ananasjam met limoen en vanille

2
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de limoenen met een scherp mesje zo dun mogelijk en snijd de schillen in dunne reepjes. Pers de vruchten uit. Pureer de ananas met het limoensap in de keukenmachine of met de staafmixer. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  • 2 Schep in een ruime pan de ananaspuree, reepjes schil, vanillestokje en suiker door elkaar. Breng alles langzaam aan de kook en laat het mengsel 4 min. flink borrelend doorkoken.
  • 3 Schep eventueel schuim met een natte schuimspaan van de jam. Leg met hulp van een tang in elke pot een half vanillestokje en schenk de jam in jampotten. Sluit ze, laat ze 15 min. staan, zet de potten daarna 5 min. op de kop. Keer ze weer en laat de potten afkoelen. Bewaar de jam 6 weken op een donkere plek om de smaken te laten intrekken.

Ananasjam met limoen en vanille is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinesmoothie
10 min Snack
Bekijk recept

Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Mabapa’s
2 uur-
Bekijk recept
Omgekeerde ananastaart met kokos
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Malediefjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept