Basisrecept aardappelpuree

4
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laag van 4 cm water met zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en kook ze met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
  • 2 Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg de boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Basisrecept aardappelpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Basisrecept Thaise rode curry
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept