Roergebakken mihoen

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan ruim water aan de kook brengen. Mihoen in grote stukken breken en met 1/2 eetlepel olie aan kookwater toevoegen. Water opnieuw aan de kook brengen en 15 seconden laten koken. Mihoen afgieten, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengels fijnhakken. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Peper halveren, zaadjes verwijderen en fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Koriander en helft van munt fijn knippen, van resterende takjes munt blaadjes afnemen. Limoen uitpersen. In droge wok pinda's goudbruin roosteren, op schotel laten afkoelen.
  • 2 In wok 2 eetlepels olie verhitten. Sereh, knoflook, bosui en peper 1 minuut roerbakken. Mihoen toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend verwarmen. Haal de wok van vuur af en meng de fijn geknipte kruiden en limoensap erdoor. Bestrooien met pinda's en muntblaadjes.

Roergebakken mihoen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mihoen met surimi en sojasaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse mihoensalade
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip en papillotte met mihoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept