Zoetzuur van courgette

1stuk
40 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de courgettes in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Snijdde uien in halve ringen. Leg de groenten in een schaal en strooi het zout erover, laat dit minstens 2 uur staan.
  • 2 Breng de azijn samen met de suiker, selderij, kurkuma en het mosterdzaad aan de kook en laat 5 minuten op middelhoog vuur goed doorkoken. Schep de groenten in een vergiet, spoel ze goed af en laat uitlekken. Dep de groenten droog met keukenpapier. Schep ze in een schaal en schenk het suiker-azijnmengsel eroverheen. Laat het een nacht intrekken.
  • 3 Breng het geheel de volgende dag opnieuw aan de kook en laat het 5 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken. Schep met een schuimspaan de groenten uit de pan in de jampotten.
  • 4 Laat op middelhoog vuur het overgebleven kookvocht inkoken tot de helft, zodat er een stroperige vloeistof overblijft. Schenk deze over de groenten in de jampotten.

Zoetzuur van courgette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept