Indiase samosa

12
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de tuinerwten. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met de deksel op de pan in 10-15 minuten gaar. Prak de aardappels grof en roer de curry pasta en de tuinerwten erdoor.
  • 2 Snijd de plakjes deeg in cirkels door er een glas op te plaatsen en het deeg eromheen weg te snijden. Rol de restjes deeg uit en maak er nog extra cirkels deeg van. Schep midden op elk plakje deeg een lepel van het aardappelmengsel. Vouw de cirkels dubbel en duw het deeg goed dicht. Leg de pakketjes op de ingevette bakplaat, bestrijk ze dun met olie. Bak de samosa's in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.

Indiase samosa is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Indiase samosa
40 min Snack
Bekijk recept
Samosa’s van sint-jakobsvruchten en ganzenleverpastei
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Indiase samosa
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Samosa’s met groentevulling
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept