Tzatziki met walnoten

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1/3 Deel van komkommer eraf snijden, wassen, droogdeppen met keukenpapier en in kleine blokjes snijden. Rest van komkommer schillen en fijn raspen. Bestrooien met weinig zout en in zeef goed laten uitlekken. Intussen walnoten fijnhakken. Korstjes van brood snijden en brood verkruimelen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Broodkruim in ca. 3 minuten knapperig bakken, af en toe omscheppen. Walnoten toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. In kom yoghurt en zure room door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Zoveel mogelijk vocht uit komkommerrasp duwen. Komkommerrasp, azijn, rest van olie en 3/4 deel van walnotenmengsel door yoghurt roeren. Op smaak brengen met kaneelpoeder en royaal zout en peper. Overdoen in vier schaaltjes of in lage kom. Komkommerblokjes en rest van walnoten erover verdelen. Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.

Tzatziki met walnoten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept