Gegrilde koolrabi met dilledressing

4
45 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Koolrabi's dun schillen en in pan met ruim water, wat zout en 2 el limoensap in ca. 15 min. beetgaar koken. Koolrabi iets laten afkoelen, halveren en in plakjes snijden. Plakjes bedruppelen met 2 el olie. In kom dressing kloppen van 2 el olie, limoenrasp, 1 el limoensap en knoflook. Kappertjes en dille erdoor roeren. Dressing op smaak brengen met zout en peper.
  • 2 Grillpan verhitten. Koolrabi in 3-4 porties op hoog vuur aan beide kanten roosteren. Geroosterde porties in warme oven of op warme schaal onder aluminiumfolie warmhouden. Dressing doorroeren en over koolrabi schenken. Lekker bij gebakken vis of kip.

Gegrilde koolrabi met dilledressing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gemengde salade met yoghurt-dilledressing
25 min
Bekijk recept
Carpaccio van zalm en komkommer
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse balletjes en rösties
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept