Tomatensoep met verse basilicum

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes glazig. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes glazig. Snijd de tomaten in vieren. Voeg toe en bak 5 min. mee. Voeg het paprikapoeder toe.
  • 2 Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en roer ze op het laatste moment door de soep. Serveer in grote kommen.

Tomatensoep met verse basilicum is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept