Bietjessalade met ui en ricotta

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de bietjes in plakjes van ca. 1/2 cm. Snijd de ui in zo dun mogelijke ringetjes. Verdeel de bietjes en de ui over een platte schaal.
  • 2 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de helft van het rasp, de helft van het sap, 3 el olie en peper en zout naar smaak. Besprenkel de groenten ermee.
  • 3 Verdeel de ricotta over de bietjessalade. Strooi de rest van het citroenrasp over de ricotta en besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi de salade met de peterselie. Lekker bij de pasta al forno en de varkensschnitzel met rauwe ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

Bietjessalade met ui en ricotta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode bietjessalade met mousse van geitenkaas
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Bietjessalade met geroosterde hazelnoten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Balletjes in Limburgse stroopsaus
30 min-
Bekijk recept
Haringmousse op bietjessalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept