Groene salade met spek en avocado

4
15 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • 2 Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken en sprenkel er ⅔ van het citroensap over.
  • 3 Meng de veldsla, rucola en avocado in een grote schaal. Doe de rest van het citroensap en ¾ van de basilicumolie in een kom en pers de knoflook erboven. Klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 4 Verhit de grillpan. Bestrijk het ontbijtspek met de rest van de olie en gril 3 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken. Schep de dressing en cashewnoten luchtig door de salade en garneer met het spek.

Groene salade met spek en avocado is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept